UNIUNEA JURISTILOR DIN ROMANIA
 
 
 
 
 
Anunturi
 


 
Evenimente
  
 
 
 
 

IN MEMORIAM

        Uniunea Juristilor din Romania si redactia revistei “Dreptul” anunta cu deosebita tristete stingerea din viata, la data de 31 martie 2018, a eminentului jurist Vasile Patulea (n. 10 martie 1926), a carui viata profesionala s-a identificat cu cea mai veche publicatie juridica din Romania de astazi, care anul acesta implineste 147 de ani de aparitie neintrerupta.
        Timp de 42 de ani, in calitate de redactor-sef si apoi de director, domnul Vasile Patulea a condus revista “Dreptul”, publicatie fondata de Societatea Juridica (intre 1967-1990 publicatia numindu-se “Revista romana de drept”), in fruntea careia s-au aflat de-a lungul timpului personalitati prestigioase precum Grigore Paucescu si Constantin Dissescu.
        Si-a desfasurat o buna parte din activitate in timpul regimului totalitar, perioada in care conducerea unei publicatii, fie ea si de doctrina juridica si jurisprudenta, era anevoioasa. In perioada respectiva, in limitele date, in calitate de redactor-sef, a reusit sa mentina caracterul si rigoarea stiintifica a acesteia.
        Dupa redobandirea denumirii “Dreptul”, in anul 1990, revista  si-a cucerit o identitate inconfundabila si a reusit sa se mentina in topul publicatiilor juridice cu cea mai larga audienta, Vasile Patulea avand o contributie esentiala, pana la pensionarea sa.
        Domnul Vasile Patulea nu a fost numai un competent conducator de publicatie juridica ci a lasat in urma nu mai putin de 28 de lucrari monografice – in principal in domeniul dreptului comercial- si circa 1000 de articole si note publicate in reviste de specialitate din tara si din strainatate, activitate la care nu a renuntat nici dupa retragerea sa.
        Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 

 
 
 
 
 
Cele mai recente numere din revista "Dreptul"
 
 
 
 
Design si mentenanta
 
Compania de Informatica Neamt