UNIUNEA JURISTILOR DIN ROMANIA
 
 
 
 
 
Anunturi
 

 
In memoriam
 

 
Evenimente
  
 
 
 
 

      In ziua de 9 octombrie 2013, in organizarea Institutului de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane si a Uniunii Juristilor din Romania – publicatiile „Dreptul”, a avut loc Conferinta nationala „Noul Cod civil roman la doi ani de la intrarea in vigoare. Probleme teoretice si practice”. Manifestarea a avut loc in amfiteatrul „I.H. Radulescu” al Bibliotecii Academiei Romane si se inscrie in suita de manifestari stiintifice pe care Uniunea Juristilor din Romania le organizeaza, in colaborare sau in nume propriu, pentru mai buna intelegere a realitatii juridice precum si dezbaterea unor probleme de ordin teoretic si practic menite sa promoveze valorile dreptului. Despre valoarea stiintifica a comunicarilor prezentate vorbeste faptul ca, in urma evaluarii, acestea au intrunit conditiile stiintifice si de forma pentru a fi trimise bazei de date academice Thomson Reuters , urmand ca volumul ce va aparea sa fie indexat in Conference Proceeding Citation Index.
      Participantii la conferinta au fost salutati de acad. Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane.
      In sedinta de deschidere au luat cuvantul prof. univ. dr. Mircea Dutu – directorul Institutului, dr. Ioan Chelaru – presedintele Uniunii Juristilor din Romania, prof. univ. dr. Ion Dogaru – membru corespondent al Academiei Romane, prof. univ. dr. Smaranda Angheni – rectorul Universitatii „Titu Maiorescu”, dr. Serban Beligradeanu – redactor-sef al revistei „Dreptul”, prof. univ. dr. Marilena Uliescu – cercetator stiintific emerit.
      Reuniunea s-a desfasurat pe doua sectiuni, fiind prezentate 52 de comunicari.
      Cu prilejul acestei manifestari a fost lansat cel de al doilea volum de studii si comentarii asupra Codului civil (art. 535 – 1136), lucrare coordonata de prof. Marilena Uliescu. 

 
 
 
 
 
Cele mai recente numere din revista "Dreptul"
 
 
 
 
Design si mentenanta
 
Compania de Informatica Neamt