UNIUNEA JURISTILOR DIN ROMANIA
 
 
 
 
 
Anunturi
 

 
In memoriam
 

 
Evenimente
  
 
 
 
 

PREMIILE STIINTIFICE 2013

        Sunt 22 de ani de cand Uniunea Juristilor din Romania decerneaza premii pentru cele mai reprezentative lucrari din domeniul dreptului aparute in anul in curs. De fiecare data manifestarea a incercat sa fie o pledoarie pentru valoare. Preocupare fireasca atata vreme cat spatiul cultural romanesc, inclusiv cel juridic, a dialogat permanent cu alte culturi, reusind sa se integreze in peisajul cultural european si nu numai. Marele om de drept Andrei Radulescu, fost presedinte al Academiei Romane, afirma "Avem o cultura juridica care se distinge nu numai prin bogatie si diversitate, ci si prin valoarea ei". De altfel, premiile care se acorda poarta numele unor ilustre personalitati, care au innobilat de-a lungul timpului cultura juridica romaneasca.


        In acest an premiile au fost inmanate in ziua de 16 decembrie 2013. La festivitate au participat personalitati ale vietii publice si juridice. Intre acestea, Robert Cazanciuc ministrul justitiei, Bogdan Ciuca presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Oana Schmidt-Haineala presedinte al Consiliului Suprem al Magistraturii si Adrian Bordea vicepresedinte, Tiberiu Nitu procurorul general al Romaniei, Gabriela Baltag presedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania si Mariana Sandina Croitoru vicepresedinte, dr. Gheorghe Florea presedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, profesorii Ioan Muraru si Ioan Vida fosti presedinti ai Curtii Constitutionale, precum si alte personalitati.

        Domnul dr. Ioan Chelaru, presedintele Uniunii Juristilor din Romania, a inmanat urmatoarele premii:

Premiul "Mihail Eliescu"

 • Domnului Corneliu Birsan, pentru lucrarea "Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil", aparuta in Editura "Hamangiu"
 • Domnului Sache Neculaescu, pentru lucrarea "Izvoarele obligatiilor in Codul civil analiza critica si comparativa a noilor texte normative", aparuta in Editura "C.H. Beck
 • Domnisoarei Sonia Florea, pentru lucrarea "Proceduri civile in domeniul proprietatii intelectuale", aparuta in Editura "Universul Juridic"
      

Premiul "I.L. Georgescu"

 • Doamnei Evelina Oprina si domnului Ioan Garbulet, pentru lucrarea "Tratat teoretic si practic de executare silita", aparuta in Editura "Universul Juridic"


Premiul "Andrei Radulescu"

 • Domnului Marian Nicolae, pentru lucrarea "Contributii la studiul conflictului de legi in timp in materie civila", aparuta in Editura "Universul Juridic"


Premiul "Anibal Teodorescu"

 • Domnului Cristian Clipa, pentru lucrarea "Organe si proceduri administrativ-jurisdictionale", aparuta in Editura "Hamangiu"

Premiul "Vintila Dongoroz"

 • Institutului de Cercetari Juridice "Acad. Andrei Radulescu" al Academiei Romane, pentru lucrarea colectiva omagiala "Vintila Dongoroz personalitate complexa a dreptului romanesc", coordonata de prof. Mircea Dutu si aparuta la Editura Academiei Romane

Premiul revistei "Dreptul"

 • Domnului Ion Deleanu, pentru articolele publicate in anul 2013 in revista "Dreptul" si cu prilejul implinirii varstei de 75 de ani

Premiul revistei "Palatul de Justitie" oferit de Societatea "Titu Maiorescu"

 • Domnului Andrei Dutu, pentru suita de articole publicate in revista sub genericul "procese celebre"

Diplome de onoare

        Pentru aparitia in strainatate a unor lucrari realizate de cadre didactice universitare din tara noastra, Consiliul director a hotarat acordarea unor diplome de onoare.

 • Astfel, in Germania, a aparut, in limba franceza, sub ingrijirea profesorului Didier Maus presedintele emerit al Asociatiei Internationale de Drept Constitutional , o culegere de studii in materia dreptului constitutional, lucrare realizata de profesorul Genoveva Vrabie de la Universitatea "Mihail Kogalniceanu" din Iasi.
 • In Austria a fost editata o traducere din limba romana in materia dreptului maritim si fluvial, lucrare realizata de profesorul Constantin Anechitoae de la Universitatea "Ovidius" din Constanta.

 • Totodata, a fost acordata Diploma de onoare COMPANIEI DE INFORMATICA NEAMT pentru aprecierile primite in anul 2013 din partea Consiliului Uniunii Europene pentru produsul legislativ "Lex Expert".


 

 
 
 
 
 
Cele mai recente numere din revista "Dreptul"
 
 
 
 
Design si mentenanta
 
Compania de Informatica Neamt